Cookie Consent by Free Privacy Policy website minecookies logo

Alt du skal vide om Pre-Workout

Pre-Workout er nyt kosttilskud, hvis man sammenligner med proteinpulver, gainers og vitamintilskud. Det er dog allerede blevet et af de mest populære produkttyper. Det giver god mening, da man kan mærke virkningen inden for kort tid. Der er mange spørgsmål, når man snakker om PWO. Hvad er en god PWO? Hvordan virker det? Hvornår skal man tage det? – Det vil vi komme ind på nu.

Vælg den rigtige PWO

Det handler om at finde den rigtige PWO, i forhold til individuelle forudsætninger og behov. PWO har i sin enkle forstand 3 forskellige grundegenskaber. 1: Fremme energi og fokus 2: Fremme pump 3: Forbedre udholdenheden. Hvis du primært føler dig træt og ufokuseret bør du gå med et fokusorienteret produkt. Træner du derimod tung styrketræning og forsøger at få en god muskelkontakt bør du overveje noget pumpfremkaldende.

Vigtige ingredienser i Pre-Workout

Vi har fokuseret på de vigtigste komponenter uden at redegøre for den biologiske virkningsmekanisme på alle PWO ingredienser på markedet.

Koffein: Har en stimulerende effekt på hjernen, som gør at det virker opkvikkende. Du bliver mere overvågen og opmærksom. Virker bedst fra 15-120 min efter indtagelse.

L-Arginin: Øger mængden af nitrogenoxid i blodet. Nitrogenoxid er med til at øge blodgennemstrømningen i musklerne, som fremkalder pump. Følelsen bliver af mange sammenlignet med en orgasme.

Beta-alanin: Øger mængden af carnosine i musklerne. Carnosine fungerer som en buffert mod mælkesyre og gør, at du kan træne længere inden pH-værdien i musklerne bliver lavt. 

Kreatin: Er et af de mest studerede kosttilskud. Kreatin øger din intensitet ved muskelarbejde. Det er særligt effektivt ved kortvarig og eksplosiv træning. Mange studier viser også, at du bliver 4-6% stærkere.

Hvornår skal man indtage PWO?

Som tommelfingerregel siger man 20-30 min før din træning. Ved dette tidsinterval har alle aktive ingredienser tid til at virke,inden du begynder din træning. Hvis du træner længe eller bliver træt i slutningen, så kan du med fordel tage det lige inden din træning. Virkningen aftager efter 120 min.

For bedst mulige resultat, bør du holde pauser. Vi anbefaler 2 måneders brug og 1 måneds pause. Hvis ikke du kan stoppe anbefaler vi, at du tager det halve i perioden.

Bør ikke erstatte en varieret kost. Det er vigtigt med en alsidig og afbalanceret kost. Opbevares utilgængeligt for børn. Er du gravid, ammer eller bruger medicin, skal du ALTID konsultere en læge, før du benytter produktet.

Scroll to Top